5 съвета за изор на добър сватбен фотограф

Сред големият шум който се вдига около всяка сватба при избор на правилните рокля и костюм, халки и торта, търсенето на добър фотограф остава по-назад в списъка. Все пак всеки сватбен фотограф е присъствал на много и различни събития и знае какво прави, нали? Или пък не?
Наред с останалата организация това също не е лесна задача, а всеки иска след години да разглежда старите си снимки с усмивка на лице. И за това днес сме ви подготвили 5 полезни съвета за избор на добър сватбен фотограф:

1. Стилът на снимките

Фотографията е едно красиво изкуство и като такова не съществува генерално верен или грешен начин за създаването му. Всеки един фотограф има свой индивидуален поглед върху събитията, които заснема и ги пречупва през своята призма. Така че първата стъпка, която трябва да направите е да си представите как искате да изглежда бъдещата ви сватбена фотосесия, кои моменти са най-важни за вас и искате да останат запечатани завинаги, какво настроение искате да създава всеки един кадър. След като прецените вашите предпочитания, разгледайте портфолиата на различни фотографи и намерете тези, чийто стил отговаря на вашата представа.

2. Изгответе си списък

Разглеждането на снимки от различни автори е забавната част, но след като сте минали през десетки различни сайтове, то запомнянето на хората, чийто работа сте харесали едва ли ще ви е толкова забавно. Направете си услуга и си водете списък с имената на фотографите и мястото, от което сте ги намерили.

3. Напиши си домашното

След като сте изготвили списъка си с предпочитани фотографи, потърсете мнението на хора, които вече са били заснемани от тях. Разгледайте мненията в различни форуми и блогове, както и сред познатите ви. Не ограничавайте търсенето си само до броя на доволните и недоволните, обърнете внимание и на причините, които те са посочили, защото те биха могли да ви бъдат изключително полезни в избора.

4.Убедете се, че са свободни

Вероятно вече имате няколко предпочитани фотографа с прекрасни портфолиа и десетки положителни мнения, но колкото и да сте убедени, че искате всеки един от тях да сподели заедно с вас този прекрасен ден, най-важното е да се уверите, че те са свободни на датата на сватбата ви. Разгледайте внимателно сайтовете им и вижте дали имат таблица с графика си или потърсете информация за контакти.

5. Свържете се с тях

Когато изпълните всички стъпки по-горе, е време да разговаряте лице в лице или чрез интернет с професионалистите. Да зададете всички въпроси, ,които могат да са Ви полезни – от професионалната им гледна точка, до точната цена за вашия случай, сроковете и изискванията, за да можете да прецените, кой е подходящият за вас фотограф.