Избор на Празнична Декорация

Декорирането за даден повод звучи като забавна задача – обикаляш магазини и сайтове, избираш красиви цветя и свещи… Но реалността обикновено е малко по-различна и разнообразието от артикули на пазара могат да объркат и най-креативния човек. Ето няколко „подсказки“, от къде да започнете и как да не се почувствате претоварени от тази задача.

Определете „целевата си група“

Гостите са най-важният фактор за правилния избора и за това е добре да се съобразите първо с техните предпочитания. Бъдете сигурни, че взимате предвид възрастта и интересите им, отношенията по между им (формално или не формално трябва да бъде събитието).

Тема на партито

Избирането на тематика е в основата на всяко успешно тържество, като понякога темата е очевидна (например коледно фирмено събиране), но в други случаи остава „зад кулисите“. Помислете върху това, с какво бихте искали да бъде запомнено организираното от вас събитие и какво настроение искате да създаде обстановката.

Вдъхновение

След като вече сте предобили представа каква искате да бъде обстановката, потърсете вдъхновение в интернет. Разгледайте снимки в различни търсачки и електронни магазини или потърсете видео материал от партита, подобни на вашето. Моят личен съвет е да създадете дъска (папка) в сайт, като Pinterest и след това, да потърсите артикули подобни на декорацията от снимките, които сте харесали.

Съобразете се с мястото

Всичко до тук са празни приказки, ако не знаете с какво реално разполагате. Естествено, важно е да знаете какви са правилата за ползване на мястото, ако то не е ваше, какво имате право да внасяте и какво не. Също, не по-малко важно е, да отидете там предварително и да прецените какво ви липсва. Ако разполагате с тясно помещение, то заложете на светли цветове и декоративни елементи, като огледални подноси и други отразяващи повърхности, за да се чувства по-светло и просторно; и обратното – ако искате да предадете уют, декорирайте в по-тъмна гама. В случай, че мястото на което ще бъде вашето парти е открито, то непременно трябва да вземете предвид атмосферните условия. И не забравяйте да добавите зеленина, под формата на естествени или изкуствени цветя.

Комплиментът на сезона

Както казват хората, Дяволът се крие в детайлите. Добре е, за финал, да добавите елемент, който отговаря на сезона, за да предадете един наистина завършен и изпипан вид. Добър вариант за това е да използвате изчистени пръстени за салфетки, без орнаменти по тях и освен салфетката да пъхате в него и подходящ декоративен елемент, като например изкуствено сухо листо или клонка с шишарка през есента или кокиче през пролетта.

И все пак, не забравяйте, че в края на вечерта, най-важното ще бъде добрата компания и сладките приказки. Няма нужда да се притеснявате, ако забележите, че сте пропуснали нещо.